Cantina Benincasa - La Fornace - Montefalco Rosso Riserva DOC

Cantina Benincasa - La Fornace - Montefalco Rosso Riserva DOC

€ 16,75

Niet op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

De hectares wijngaarden van Cantina Benincasa zijn genesteld op de zachte en zonnige heuvels van Bevagna, in het hart van het prestigieuze wijnbouwgebied van Montefalco. Hier begon oprichter Domenico Benincasa in 1964 met het baanbrekende werk van de moderne teelt van de Sagrantino-druif. Cantina Benincasa is in feite de eerste wijnmakerij die is geregistreerd in het Sagrantino-register.

Vanaf de oogst van 2000 is het bedrijf in handen gekomen van de derde generatie: Marco Alimenti, kleinzoon van oprichter Domenico. Van jongs af aan heeft Marco de geheimen geleerd van de traditie van het wijnmaken. Een traditie die diep geworteld is in het Umbrische grondgebied. Marco is professioneel gegroeid dankzij de lessen en zorgvuldige begeleiding van Domenico. Zo kan Marco tot op de dag van vandaag het visionaire werk van zijn grootvader van moeders kant voortzetten en verder uitbouwen

La Fornace van Cantina Benincasa is een Montefalco Rosso Riserva DOC. Samengesteld uit 60% Sangiovese, 15% Merlot en 25% Sagrantino. De druiven die voor de productie worden gebruikt, worden in september/oktober geoogst en 14 dagen gefermenteerd; vervolgens wordt de wijn overgebracht naar barriques waar hij gedurende 1 jaar wordt geraffineerd.

Deze wijn heeft op het eerste gezicht een intens rode kleur. Op de neus zijn er geuren van fruit en kruiden. In de mond is het een medium gestructureerde wijn met een lichte tanninesmaak. Serveer deze wijn in grote kleurloze glazen bij een temperatuur van 18 ° C. Past goed bij voorgerechten met vleessaus, gestoofd en gegrild rood vlees en oude kazen.


Land van herkomst: Italië

Druivensoorten: Sangiovese 60%, Merlot 15% en Sangrantino 25%

Bevat sulfieten

Alcoholpercentage: 15,5%

Jaargang: 2018