Cantina Benincasa - Montefalco Rosso DOC 2016

€ 13,50

Niet op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Cantina Benincasa is gevestigd in een van de mooiste wijnbouwgebieden in de provincie Perugia en in de regio Umbrië. Benincasa is een van de belangrijkste wijnmakerijen in de provincie Perugia. Het gebied waar de wijnmakerij Benincasa is gevestigd, is historisch gezien zeer geschikt voor wijnbouw. De wijnen van het bedrijf Benincasa en dus ook de 'Montefalco Rosso DOC', worden gekenmerkt door het juiste suiker- en alcoholgehalte en door een goede vaste zuurgraad, wat helpt om de aroma's te versterken en in de loop van de tijd te behouden.

De Montefalco Rosso DOC van Benincasa is een van de bekendste rode wijnen in de regio Umbrië. De wijnstokken die deze wijn leven geven, zijn als volgt samengesteld: 70% Sangiovese, 15% Merlot en 15% Sagrantino. De druiven die voor de productie worden gebruikt, worden in september/oktober geoogst en 14 dagen gefermenteerd; vervolgens wordt de wijn overgebracht naar barriques waar hij gedurende 1 jaar wordt geraffineerd.

Deze wijn heeft op het eerste gezicht een intens rode kleur. Op de neus zijn er geuren van fruit en kruiden. In de mond is het een medium gestructureerde wijn met een lichte tanninesmaak. Serveer deze wijn in grote kleurloze glazen bij een temperatuur van 18 ° C. Past goed bij voorgerechten met vleessaus, gestoofd en gegrild rood vlees en oude kazen.


Land van herkomst: Italië

Druivensoorten: Sangiovese 70%, Merlot 15% en Sangrantino 15%

Bevat sulfieten

Alcoholpercentage: 14%

Jaargang: 2016