Cantina Benincasa - Vincastro Rosato

Cantina Benincasa - Vincastro Rosato

€ 9,75

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

De hectares wijngaarden van Cantina Benincasa zijn genesteld op de zachte en zonnige heuvels van Bevagna, in het hart van het prestigieuze wijnbouwgebied van Montefalco. Hier begon oprichter Domenico Benincasa in 1964 met het baanbrekende werk van de moderne teelt van de Sagrantino-druif. Cantina Benincasa is in feite de eerste wijnmakerij die is geregistreerd in het Sagrantino-register.

Vanaf de oogst van 2000 is het bedrijf in handen gekomen van de derde generatie: Marco Alimenti, kleinzoon van oprichter Domenico. Van jongs af aan heeft Marco de geheimen geleerd van de traditie van het wijnmaken. Een traditie die diep geworteld is in het Umbrische grondgebied. Marco is professioneel gegroeid dankzij de lessen en zorgvuldige begeleiding van Domenico. Zo kan Marco tot op de dag van vandaag het visionaire werk van zijn grootvader van moeders kant voortzetten.

De Vincastro Rosato is gemaakt van 100% sangiovese druiven. Uitstekend geschikt als aperitiefwijn. Smaakt voortreffelijk bij antipasti, Italiaanse voorgerechten en visgerechten.

Land van herkomst: Italië

Druivensoorten: Sangiovese 100%

Bevat sulfieten

Alcoholgehalte: 11,5%.