Cantina Berioli - Maldestro Chardonnay Umbria IGT (biologisch)

Cantina Berioli - Maldestro Chardonnay Umbria IGT (biologisch)

€ 9,50

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Sinds 1900 teelt de familie Berioli rondom het Lago di Trasimeno met passie en toewijding druiven, olijven en tarwe. Dat doet de familie volledig biologisch in de groene heuvels die het Trasimenomeer omringen, enkele kilometers van de stad Perugia, in het hart van het Umbrische platteland. Hier, in een heuvelachtige positie, genieten de wijngaarden van een prachtige blootstelling aan zonlicht en profiteren ze tegelijkertijd van de milde invloed van het meerklimaat. Het familiebedrijf is gelegen aan de voet van het kleine en charmante middeleeuwse dorp Montesperello di Magione.

De Maldestro is een frisse, jonge wijn van Cantina Berioli. We mogen hier met recht spreken over een ouderwets smakende Chardonnay. De eerste jaargang van deze Maldestro is het jaar 2018. Deze wijn is eenvoudig te drinken en heeft een mooie lichte kleur in het glas.

Cantina Berioli is sinds 2017 BIO gecertificeerd en ook deze Maldestro is natuurlijk biologisch. Een tintelfrisse opkikker, boordevol sappig fruit en opwekkende zuren. Bijzonder goed bij de zilte smaak van visgerechten. Ook uitermate geschikt als aperitiefwijn. Drink deze wijn op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius. De naam Maldestro (vrij vertaald: vochtigheid) is een verwijzing naar de frisheid in het glas.


Land van herkomst: Italië (Umbrië)

Druivensoort: Chardonnay

Bevat sulfieten

Jaargang 2018

Alcoholgehalte: 14,0%

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Fris en licht fruitig, droog