Cantina Berioli - Toppobianco (biologisch)

Cantina Berioli - Toppobianco (biologisch)

€ 9,75

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Sinds 1900 teelt de familie Berioli rondom het Lago di Trasimeno met passie en toewijding druiven, olijven en tarwe. Dat doet de familie volledig biologisch in de groene heuvels die het Trasimenomeer omringen, enkele kilometers van de stad Perugia, in het hart van het Umbrische platteland. Hier, in een heuvelachtige positie, genieten de wijngaarden van een prachtige blootstelling aan zonlicht en profiteren ze tegelijkertijd van de milde invloed van het meerklimaat. Het familiebedrijf is gelegen aan de voet van het kleine en charmante middeleeuwse dorp Montesperello di Magione.

Cantina Berioli heeft sinds 2017 een complete BIO certificering voor alle producten. Met deze Toppobianco biedt Berioli een frisse witte wijn aan, gemaakt van 100% Grechetto (de inheemse druivensoort uit Umbrië). Het resultaat is een moderne witte wijn, die overtuigt met frisheid en elegantie. De fermentatie vind plaats in stalen vaten gedurende 8 tot 10 maanden. Na het bottelen vind er nog een laatste rijping plaats op de fles.

De Toppobianco is een perfecte begeleider voor visgerechten en antipasti. In het glas heeft de wijn een mooie lichtgele kleur. Het is een tintelfrisse en fruitige wijn met een volle, zachte afdronk. Drink deze wijn op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.


Land van herkomst: Italie (Umbrië)

Druivensoort: 100% grechetto

Bevat sulfieten

Jaargang: 2018

Alcoholpercentage: 13%

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Droog, fris en elegant