Cantina Berioli - Topporosso IGT (biologisch)

Cantina Berioli - Topporosso IGT (biologisch)

€ 9,75

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Sinds 1900 teelt de familie Berioli rondom het Lago di Trasimeno met passie en toewijding druiven, olijven en tarwe. Dat doet de familie volledig biologisch in de groene heuvels die het Trasimenomeer omringen, enkele kilometers van de stad Perugia, in het hart van het Umbrische platteland. Hier, in een heuvelachtige positie, genieten de wijngaarden van een prachtige blootstelling aan zonlicht en profiteren ze tegelijkertijd van de milde invloed van het meerklimaat. Het familiebedrijf is gelegen aan de voet van het kleine en charmante middeleeuwse dorp Montesperello di Magione.

De Topporosso is een cuvée van 3 druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese. Deze wijn heeft een fonkelende robijnrode kleur met violette reflecties. De neus heeft tonen van rijp roodfruit , een delicate toon van groene peper gevolgd door kruiden en plantaardige hints. Fris, elegant en aangenaam tannine. Uitstekend bij (gegrilde) vleesgerechten en oude kazen. De Topporosso heeft een ideale drinktemperatuur van 16-18 graden Celsius en is voorzien van het IGT en BIO kenmerk.

De Topporosso wijnbereiding begint met eerste fermentatie in stalen vaten, gedurende 3 dagen onder toevoeging van geselecteerde graansoorten en onder een gecontroleerde temperatuur van 10 graden celsius. Na deze periode wordt de wijn gedurende 15 tot 20 dagen op de most bewaard. De uiteindelijke rijping vindt daarna plaats gedurende 10 tot 12 maanden in stalen vaten.


Land van herkomst: Italië (Umbrië)

Druivensoort: Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese

Bevat sulfieten

Jaargang: 2017

Alcoholpercentage: 14%