Cantina La Veneranda - Montefalco Rosso DOC

Cantina La Veneranda - Montefalco Rosso DOC

€ 15,95

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Cantina La Veneranda ligt in de omgeving van Montefalco en kan bogen op een zeer lange traditie. Al sinds 1568 produceert men hier wijnen en olijfolie. De naam “La Veneranda” is pas eind 20ste eeuw ontstaan. Het is een ode aan de adellijke Maria Aloisa (1761-1836), een zeer ontwikkelde, wijze en sociaal betrokken vrouw. Daardoor verkreeg ze de bijnaam “De Eerbiedwaardige” (“La Veneranda”). Vanaf 1827 wijdde ze zich met grote aandacht en zorg aan het leiden van het landgoed. Om het beste uit de wijngaarden te halen en de beste wijnen te produceren. Met dezelfde liefde en passie als Maria Aloisa worden bij La Veneranda, tot op de dag van vandaag nog steeds wijnen van de hoogste kwaliteit gemaakt.

De Montefalco Rosso heeft een intense robijnrode kleur. Deze wijn is het resultaat van een perfecte blend van drie druivensoorten: Sangiovese (65%), Merlot (10%) en Sagrantino (25%). De neus opent met een vleugje rood fruit, geharmoniseerd door de aanwezigheid van Sagrantino die de tonen vervolledigt met sensaties van wilde aardbei en framboos. Kruidachtige afdronk. Wijn met een goede structuur en alcoholgehalte, met een goede frisheid en smaak. Zachte tanninetextuur. Harmonieuze en goed uitgebalanceerde wijn. De druiven worden eind september, begin oktober geoogst. Vinificatie is traditioneel, in roestvrijstalen tanks, met dagelijks overpompen. Veroudering en verfijning in eikenhouten vaten gedurende 18 maanden en daarna 4 maanden op fles. Een veelzijdige wijn om te combineren met traditionele Umbrische voorgerechten zoals “tagliatelle al sugo d'oca” (tagliatelle met ganzensaus). Bijzonder geschikt bij rood vlees of gegrild lamsvlees.

Land van herkomst: Italië

Druivensoorten: Sangiovese (65%), Merlot (10%) en Sagrantino (25%)

Bevat sulfieten

Alcoholgehalte 15%

Serveertemperatuur 16-18 °C