Iacopo Paolucci - IL Dogliasco - Viognier Umbria IGT

€ 10,50

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Nieuw bedrijf van jonge wijnmaker Iacopo Palucci, gelegen op een prachtige locatie in Doglio (nabij het mooie stadje Todi). Geheel nieuwe wijngaarden en het streven van wijnmaker Iacopo is om typisch lokale en natuurlijke kwaliteitswijnen te produceren. Hij streeft naar verbetering van inheemse wijnstokken zoals Grechetto Di Todi, Trebbiano Spoletino, Viognier en Grero di Todi. Grero di Todi is een rode druivensoort die in de oudheid werd verbouwd en onlangs werd herondekt in het Tuderte-gebied. Alle druiven van Iacopo Paolucci worden geteeld op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau en zonder het gebruik van systemische behandelingen met kunstmest en herbiciden.

Iacopo verbouwt deze Viognier sinds een aantal jaren en is ervan overtuigd dat de productie van wijn met innovatie en respect voor de natuur samen kunnen gaan. De naam Il Dogliasco verwijst naar de oorsprong van deze wijn en is ook de naam van het gelijknamige terrein waar de Viognier druiven groeien.

Deze wijn is vol van aroma’s en is zeer levendig, met een goed gebalanceerde zuurgraad, maar ook elegant met de aangename smaak van witte vruchten. In het glas ziet u een mooie lichtgele kleur. Deze Viognier past dan ook goed bij diverse visgerechten, maar is ook als aperitief wijn zeer geschikt. Wij adviseren u om deze wijn op een temperatuur van 8 tot 9 graden Celsius te drinken.

Land van herkomst: Italië

Druivensoort: Viognier 100%

Vermindert gebruik van sulfieten

Alcoholpercentage: 12,5%

1e Jaargang: 2018