Iacopo Paolucci - IL Ponziano - Trebbiano Spoletino Umbria IGT

€ 13,75

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Nieuw bedrijf van jonge wijnmaker Iacopo Palucci, gelegen op een prachtige locatie in Doglio (nabij het mooie stadje Todi). Geheel nieuwe wijngaarden en het streven van wijnmaker Iacopo is om typisch lokale en natuurlijke kwaliteitswijnen te produceren. Hij streeft naar verbetering van inheemse wijnstokken zoals Grechetto Di Todi, Trebbiano Spoletino en Grero di Todi. Grero di Todi is een rode druivensoort die in de oudheid werd verbouwd en onlangs werd herondekt in het Tuderte-gebied. Alle druiven van Iacopo Paolucci worden geteeld op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau en zonder het gebruik van systemische behandelingen met kunstmest en herbiciden.

IL Ponziano is een natuurlijke, echte wijn, een moderne uitdrukking van een oud terroir door middel van een inheemse Umbrische wijnstok (Trebbiano Spoletino).

Strogele kleur met intrigerende gouden reflecties. Het boeket is genereus en gevarieerd in de opeenvolging van mimosa, brem, kokosolie en witte perziken, tufsteen. Wanneer de wijn wordt geproefd, boeit het duel tussen smaak en versheid, zacht. Een bijzondere wijn.


Land van herkomst: Italië

Druivensoort: Trebbiano Spoletino 100%

Vermindert gebruik van sulfieten

Alcoholpercentage: 13,5%

1e Jaargang: 2015