Iacopo Paolucci - Nero Jacopone (100% Grero)

€ 22,45

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

“Partecipare alla riscoperta di questo vitigno per me è stata una vera e propria missione, perché rispecchia perfettamente gli ideali dell’azienda: rievocare in chiave moderna la nostra storia, le nostre tradizioni..” [Iacopo Paolucci]

Vrij vertaalt zegt wijnmaker Iacopo Paolucci hierboven het volgende: ' Deelnemen aan de herontdekking van deze druivensoort was een echte missie voor mij, omdat het perfect de idealen van mijn bedrijf weerspiegelt: om onze geschiedenis, onze tradities te vertalen naar de huidige tijd....'

Nieuw bedrijf van jonge wijnmaker Iacopo Palucci, gelegen op een prachtige locatie in Doglio (nabij het mooi stadje Todi). Geheel nieuwe wijngaarden en het streven van wijnmaker Iacopo is om typisch lokale en natuurlijke kwaliteitswijnen te produceren. Hij streeft naar verbetering van inheemse wijnstokken zoals Grechetto Di Todi, Trebbiano Spoletino en Grero di Todi. Grero di Todi is een rode druivensoort die in de oudheid werd verbouwd en onlangs werd herondekt in het Tuderte-gebied. Alle druiven van Iacopo Paolucci worden geteeld op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau en zonder het gebruik van systemische behandelingen met kunstmest en herbiciden.

De Nero Jacopone is een zeer bijzondere rode wijn van 100% Grero druiven. Vergisting vindt deels plaats in eikenhouten vaten en deels in stalen vasten (20 tot 30 dagen). Rijping in stalen tanks (een aantal maanden, met wekelijkse batonnages). Zonder manipulaties, zoals filtratie, wordt de wijn ten slotte gebotteld, met als enige toevoeging een zeer kleine hoeveelheid sulfieten. Een verdere verfijningsfase volgt in de fles, voordat deze op de markt wordt gebracht.

De Nero Jacopone is een natuurlijke, echte wijn en geeft een moderne vertaling van een oud terroir door de autochtone Umbrische druivensoort Grero. De kruidigheid, sierlijkheid en delicaatheid waarmee de wijn geproefd wordt in de mond is verbazingwekkend te noemen. De neus wordt gekenmerkt door tonen van klein rijp rood fruit en zoete kruiden. Smaakt heerlijk bij (gegrild) vlees, vleeswaren en oude kazen. Een absolute topwijn!

Let op: minimaal 2 uur van tevoren ontkurken!

De ideale drinktemperatuur ligt bij 16 tot 18 graden Celsius.


Land van herkomst: Italië

Druivensoort: Grero 100%

Vermindert gebruik van sulfieten

Alcoholpercentage:

1e Jaargang: 2018

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Kruidig en delicaat. Topwijn!