Iacopo Paolucci - Roscialesco

€ 13,50

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

"Roscialesco is de naam van de weg die het bos doorkruist boven de wijngaarden van mijn bedrijf, ik kwam het voor het eerst tegen toen ik op zoek was naar een naam voor mijn eerste rode wijn die een connectie had met deze plek, ik besloot meteen dat het de juiste was" [Iacopo Paolucci]

Nieuw bedrijf van jonge wijnmaker Iacopo Palucci, gelegen op een prachtige locatie in Doglio (nabij het mooie stadje Todi). Geheel nieuwe wijngaarden en het streven van wijnmaker Iacopo is om typisch lokale en natuurlijke kwaliteitswijnen te produceren. Hij streeft naar verbetering van inheemse wijnstokken zoals Grechetto Di Todi, Trebbiano Spoletino en Grero di Todi. Grero di Todi is een rode druivensoort die in de oudheid werd verbouwd en onlangs werd herondekt in het Tuderte-gebied. Alle druiven van Iacopo Paolucci worden geteeld op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau en zonder het gebruik van systemische behandelingen met kunstmest en herbiciden.

De Roscialesco is een blend van Merlot, Sangiovese en Grero. De druiven van de verschillende rassen worden afzonderlijk geoogst en gevinifieerd. Vergistingen vinden deels plaats in eikenhouten vaten en deels in stalen vaten, spontaan en in contact met hun schil (20 tot 30 dagen). Rijping in stalen tanks (een aantal maanden, met wekelijkse batonnages). Zonder manipulaties, zoals filtratie, wordt de wijn ten slotte gebotteld, met als enige toevoeging een zeer kleine hoeveelheid sulfieten. Een verdere verfijningsfase volgt in de fles, voordat deze op de markt wordt gebracht. Een natuurlijke en pure wijn, moderne uitdrukking van een oud terroir, door autochtone en niet-autochtone variëteiten. Kleur: robijn hart met elegante paarse kleurveranderingen. De frisheid bij proeven is doorslaggevend, sierlijk in zijn behendige en pittige genre. Elegante tannines, een bijzondere rode wijn.


Land van herkomst: Italië

Druivensoort: Merlot, Sangiovese, Grero

Vermindert gebruik van sulfieten

Alcoholpercentage:

1e Jaargang: 2017

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Fris en pittig, elegante tannines