SIGNAE - 100% Sangrantino sap

€ 3,75

incl. belastingen plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Signæ is een zeer bijzonder familiebedrijf. Het is gelegen in Umbrië, nabij het eeuwenoude dorp Gualdo Cattaneo in de Montefalco regio. Uit dit gebied komt de beroemde Sangratino, de heilige wijn, die van oudsher werd gebruikt bij de Heilige Mis. Volgens de legende genas Frederik II van Schwaben in 1240 voor Christus, zijn heilige valk met Sagrantino-druiven. Vandaar het geloof dat helende eigenschappen toekent aan de Sagrantino-druif, dat door de eeuwen heen aan ons is overgeleverd.

Bij Signæ hebben ze niet alleen een enorme passie voor het maken van wijn, ze doen ook veel aan onderzoek. De analyse van de chemische samenstelling van de Sangrantino-druif heeft aangetoond dat deze een grote hoeveelheid aan polyfenolen en anthocyanen bevat. Over het algemeen wordt druivensap geproduceerd bij een hoge temperatuur en met water en suiker verdund tot ongeveer 40%. Samen met de Universiteit van Florence heeft Signæ een methode ontwikkeld om de door temperatuur veroorzaakte schade aan de polyfenolische stoffen te minimaliseren.

Om het Signae Sagrantino-druivensap te produceren worden de vers geoogste druiven koud geperst. Het sap wordt ontdaan van de schillen en gepasteuriseerd in de fles. Gisting en hitte worden vermeden. Van 145 gram druiven krijgt men 100 gram sap zonder toegevoegde suikers, en men houdt de polyfenolen intact. Polyfenolen zijn de meest overvloedige antioxidanten in ons dieet en beschermen celbestanddelen als dusdanig tegen oxidatieve schade. Oxidatieve schade wordt vaak in verband gebracht met degeneratieve ziekten.


Inhoud van 1 flesje: 125 ml. puur Sangrantino sap!