Signae - Benozzo - Sagrantino

€ 16,50

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Signae Rossobastardo is een zeer bijzonder familiebedrijf, gelegen in de mooie Umbrische heuvels, nabij het eeuwenoude dorp Gualdo Cattaneo in de Montefalco regio. Aan het roer staat Luciano Cesarini. Hij is samen met zijn vrouw Fiorella en broer Giuseppe in het jaar 2000 gestart met de mooie wijnmakerij. Aanleiding voor het starten van de wijnmakerij was de enorme passie voor wijn van de familie. Inmiddels zijn ook de dochters van Luciano en Fiorella (Chiara en Alice) toegetreden tot de directie van de wijnmakerij.

Hoewel Signae ook traditionele DOC Montefalco Rosso (Riserva) en DOCG Sagrantino di Montefalco maakt, zijn de IGT-wijnen de paradepaardjes van Signae. Rossobastardo, Benozzo en Peperosa zijn moderne en originele creaties met Sagrantino. Signae gooit alle klassieke regels overboord en maakt verschillende eigen interpretaties van Sagrantino die bovendien op dronk zijn en niet meer in de kelder hoeven te rijpen.

Signae werkt met technologisch hoogstaande apparatuur. Zo kan het gebruik van toevoegingen en sulfiet tot het minimum beperkt worden.

De Benozzo is gerijpt in eikenhouten vaten. Het is een zeer bijzondere en originele rode wijn met een rijke smaak! De Sagrantino druif is hier niet traditioneel gebruikt, maar op de ' Amarone-wijze' . De druiven worden deels ingedroogd en hierdoor ontstaat een fruitconcentratie die een aangenaam tegenwicht biedt aan de tannines. De houtrijping geeft de wijn stevigheid en structuur. De Benozzo heeft een warme, stevige en aangename afdronk.

Serveren op 18°C. Lange bewaarcapaciteit, maar is nu al perfect drinkbaar. De ultieme wijn om 'da solo' te drinken, maar past ook perfect bij een stevig vleesgerecht. Cin cin!


Land van herkomst: Italië

Druivensoorten: 100% Sagrantino

Bevat geen sulfieten

Alcoholpercentage: 14%

Jaargang: 2015

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Warm, stevig, met een aangename afdronk.