Tenuta Vitalonga - Elcione Rosso IGT

€ 9,75

incl. belastingen plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Het landgoed ‘Vitalonga’ (1953) is van de familie Maravalle en is gelegen in Ficulle (niet ver van Orvieto), op een van de hoogste heuvels van Umbrië. In dit gebied heerst een oude traditie van het maken van wijn.

De Elcione Rosso is een blend van 3 druivensoorten: Merlot (40%), Cabernet (40%) en Sangiovese (20%). Deze samensmelting van soorten toont de speciale ziel van Umbrië: karakter, charme en magie komen in deze wijn samen. Een elegante wijn die perfect in balans is. De kleur is robijnrood, met aroma’s van kruiden, vanille en rode vruchten.

De wijnbereiding begint met een periode van 14 dagen in stalen tanks onder lage temperatuur, in direct contact met de druivenschillen. Na de fermentatie wordt deze wijn gedurende 6 maanden bewaard in vaten van Frans eikenhout. Na het bottelen word de Elcione nog eens 6 maanden bewaard voordat deze op de markt aangeboden wordt. De Elcione wordt met het jaar beter.

De Elcione Rosso past goed bij voorgerechten, vlees- en visgerechten, middeloude kaassoorten en salami. Drink deze wijn bij een temperatuur van 18 graden Celsius uit een ballonglas. Een leuk weetje: de naam Elcione is afgeleid van de honderden jaren oude eikenboom die in het midden van de wijngaard staat; de Elcione.


Land van herkomst: Italië (Umbrië)

Druivensoorten: Merlot (40%), Cabernet (40%) en Sangiovese (20%).

Bevat sulfieten

Alcoholpercentage: 14%

Jaargang: 2016

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Elegant en licht fruitig