Tenuta Vitalonga - Montenibbio IGT

Tenuta Vitalonga - Montenibbio IGT

€ 13,25

Niet op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Het landgoed ‘Vitalonga’ (1953) is van de familie Maravalle en is gelegen in Ficulle (niet ver van Orvieto), op een van de hoogste heuvels in Umbrië. In dit gebied heerst een oude traditie van het maken van wijn.

Sinds 2014 maakt Tenuta Vitalonga deze Montenibbio IGT wijn, een mooie combinatie van 2 druivensoorten: Sangiovese en Merlot. De naam Montenibbio is ontleent aan de berg waar de wijngaard gesitueerd is. Deze wijngaard bevindt zich op een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel. Op het etiket is een valk afgebeeld. Deze valken hebben de berg als woonplaats.

Deze wijn overtuigt met een volle smaak. Met een licht pepertje in de afdronk door de Sangiovese druif, maar heeft tevens een zachte afdronk door de Merlot druif. Na een eerste fermentatie, wordt deze wijn gedurende 9 maanden verder gerijpt op vaten van Frans eikenhout.

Deze wijn past goed bij diverse vleesgerechten, gerechten uit de Mediterrane keuken, maar is ook in de avond met een lekker stukje kaas een genot om te drinken. Aanbevolen drinktemperatuur rond de 16 graden Celsius.


Land van herkomst: Italië

Druivensoorten: 50% Sangiovese / 50% Merlot

Bevat sulfieten

Alcoholpercentage: 14,5%

Jaargang 2015

Extra productinformatie

Smaakkenmerken
Vol en licht kruidig, zachte afdronk